Kristian Pedersen den 18-01-2018
    Læringsmakkere

I kalenderåret 2018 starter skolen op med et initiativ, der hedder ”læringsmakkere”. Vi gør det, fordi vi tror på at læring sker bedst i samspil med andre. Det er vigtigt, at børnene er motiverede for at lære, og de skal have passende faglige udfordringer, derfor har vi indført læringsmakkere for alle elever på Mølholm Skole.
    Definitionen på en læringsmakker er en klassekammerat, som eleven samarbejder og taler med for at reflektere over læringen. De kan hjælpe hinanden med at finde svaret på det spørgsmål/den opgave, som læreren har stillet. De kan give hinanden tilbagemeldinger. De kan rette hinandens opgaver. Dette samarbejde gør, at eleverne føler sig trygge, når de fx i fællesskab har fundet svaret og ved en efterfølgende klassedrøftelse er der på den måde flere elever, der kommer til orde.
    Læring i samspil med andre er helt afgørende. Ikke kun mellem børn, der er på samme faglige niveau men også mellem børn på forskellige niveauer.
    Læringsmakkere sættes som udgangspunkt tilfældigt sammen, og der skiftes læringsmakkere efter 2-4 uger.
    I klasserne eller på årgangene bliver der opstillet kriterier for, hvad en god læringsmakker er.  Kriterier for at være læringsmakker vil selvfølgelig være lidt forskellige alt efter om det er på 0. årgang eller i udskolingen.  Dette er der sikkert allerede nogen af jer, der er blevet informeret om af klassens/årgangens voksne.

Vi forventer os meget af denne nye metode, som vi løbende evaluerer på teammøder og afdelingsmøder.

Jette Thaysen den 20-02-2018
    En reminder om, at Kulturmessen 2018 bliver fredag den 8. juni.
    Hilsen PLC

• Jane Lawaetz den 18-02-2018
    Besøg fra SDE/Campus. Eleverne arbejder med iPads for at undersøge Educatia, hvor ungdomsuddannelserne bliver præsenteret på en ny spændende måde!

Jette Thaysen den 30-01-2018